OM BODYWISE
Funktionsmedicinsk terapeut, kostrådgivare och personlig tränare.

Bodywise filosofi

Bodywise drivs av mig Ulrika Elofsson. Mitt fokus ligger på hur vi själva kan påverka vår hälsa, både fysiskt och psykiskt, genom vår livsstil.
Jag tror på att se hälsa i ett livslångt perspektiv, det finns inga quick fix till varaktig hälsa.
Hälsa handlar om helhet och balans. Vi behöver äta bra och träna varierat,
men även andra områden som sömn, stress, återhämtning och relationer spelar roll för hur vi mår. När vi ger kroppen rätt förutsättningar kommer den hjälpa oss till balans.
Kroppen är vis – BODYWISE.

Kundberättelser

Min historia

Jag har alltid varit intresserad av hälsa men det var i samband med en föreläsning om tillsatser i maten som jag verkligen fick upp ögonen för hur kosten påverkar vår hälsa. När jag lärt mig mer om kosten och dess betydelse för att läka från ohälsa, har jag förstått att både mina magproblem och mina eksem under uppväxten berodde på alla de penicillinkurer jag åt som barn på grund av öroninflammationer. Antibiotikakurerna påverkade min tarmflora vilket i sin tur påverkade både huden, magen och mitt mående.
Sedan flera år äter jag en glutenfri paleokost. Eksemen är borta sedan länge
och magproblem likaså.

Jag har alltid tränat mycket, men efter att jag råkade ut för en allvarlig bilolycka trodde inte läkaren att jag skulle kunna springa igen. Men trots både skruvar och plattor i foten har jag lyckats genomföra flera triathlons, swimruns och löplopp.
Jag tror på att träna varierat. Vi behöver både kondition, styrka och rörlighet.

Utbildningar

» Lic. Funktionsmedicinsk terapeut
» Lic. Kost- & hälsocoach
» Lic. Kostrådgivare
» Lic. Personlig Tränare

Kurser

» Fysisk Aktivitet & Hälsa 
» Löpteknik
» Naturlig rörelsecoachning 
» Hälsopedagogik 
» Basmedicin 
» Kost vid inflammatoriska sjukdomar 
» Hormoner och hormonella obalanser
» DNA testing

Dessutom håller jag mig  kontinuerligt uppdaterad med de senaste forskningsrönen inom hälsa och funktionsmedicin. Vi behöver vara ödmjuka inför det faktum att det vi vet idag kanske inte är hela sanningen, utan kan komma att revideras på grund av ny forskning.

Certifieringar

För dig som vill anlita mig för privata tjänster

Jag jobbar med en helhet inom hälsa – Funktionsmedicin, Personlig Träning, Gruppträning för tjejer och Kostrådgivning.
Vi ses antingen på min mottagning i Borås eller digitalt. Jag har också flera digitala kurser inom hälsa och träning.
Exempel på områden där Funktionsmedicin kan hjälpa: mag-tarmproblem, hormonella obalanser, utmattning, fibromyalgi, hudproblem, autoimmuna sjukdomar mfl. Läs mer om Kostrådgivning och Träning, Funktionsmedicin samt mina Digitala kurser.

För dig som vill anlita mig för företagstjänster

Du kan boka mig som föreläsare, inspiratör och coach inom kost, hälsa, träning, stress, livsstil mm. Jag erbjuder också flera olika upplägg och paket inom företagshälsovård för små till medelstora företag. Friska medarbetare ger lönsamma företag! Jag vill hjälpa er att bli en hälsosam organisation med välmående och energifyllda medarbetare. När du tar hand om dina medarbetare, kommer de ta hand om dina kunder.
Läs mer här.

Riktlinjer

När du anlitar mig för konsultation kan du känna dig trygg med att jag följer de etiska och arbetsrättsliga riktlinjerna som jag erhållit under mina utbildningar. Exempel på dessa riktlinjer är:

  • Ingen information som du lämnar till mig kommer tredje part tillhanda utan din tillåtelse
  • Inga råd kring läkemedel, dopningspreparat eller sjukvårdsbehandling ges
  • Ingen skolmedicinsk diagnos ställs
  • All dokumentation om dig som kund hålls inlåst/ digitalt krypterad bortom exponering för tredje part

Jag är utbildad i att kartlägga funktionella, muskulo-skelettala och biokemiska störningar och att ge råd om kost, näring, träning och andra livsstilsåtgärder för att ge kroppen förutsättningar för en så optimal hälsa och / eller prestation som möjligt. Dessa åtgärder ersätter aldrig – utan kompletterar – exempelvis läkemedelsförskrivning, rehabiliteringsåtgärder eller andra direktiv från extern expertis. De råd du erhåller är förankrade i befintlig vetenskap, men kan också bygga på klinisk erfarenhet eller annan kunskapsplattform. För din trygghet innehar jag en ansvarsförsäkring via Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Partners