ULRIKA ELOFSSON
Funktionsmedicinsk terapeut, kostrådgivare och personlig tränare. Stark genom klimakteriet- certifierad coach

Min syn på hälsa

Mitt fokus ligger på hur du själv kan påverka din hälsa, kropp och mående genom din livsstil.
Jag tror på att se hälsa i ett livslångt perspektiv, det finns inga quick fix till varaktig hälsa.
För mig handlar hälsa om helhet och balans. Du behöver äta bra och träna varierat. Men även andra områden som sömn, stress, återhämtning och även hur du mår i dina relationer spelar roll för din hälsa. När du tar hand om alla dessa delar ger du kroppen rätt förutsättningar, och då kommer den hjälpa dig till balans.
Kroppen är vis – BODYWISE.

Vad säger andra?

Min historia

Jag har alltid varit intresserad av träning och hälsa, men det var i samband med en föreläsning om tillsatser i maten som jag verkligen fick upp ögonen för hur kosten påverkar vår hälsa. När jag lärt mig mer om kostens betydelse för att läka från ohälsa, har jag förstått att både mina magproblem och mina eksem under uppväxten berodde på alla de penicillinkurer jag åt som barn på grund av öroninflammationer. Antibiotikakurerna påverkade min tarmflora vilket i sin tur påverkade både huden, magen och mitt mående. Sedan flera år äter jag en glutenfri paleokost. Både eksemen och magproblemen är borta sedan länge.

Efter att jag råkade ut för en allvarlig bilolycka fick jag höra av läkaren att jag förmodligen inte skulle kunna springa igen. Men trots skruvar och plattor i foten har jag lyckats genomföra flera triathlons, swimruns och löplopp. Jag kör yoga och tränar styrketräning flera gånger i veckan. Jag tror på att träna varierat. Vi behöver både kondition, styrka och rörlighet.

Utbildningar

» Lic. Funktionsmedicinsk terapeut
» Lic. Personlig Tränare
» Lic. Kost- & hälsocoach
» Lic. Kostrådgivare

Kurser

» Stark genom klimakteriet
» Basmedicin 
» Kost vid inflammatoriska sjukdomar 
» Hormoner och hormonella obalanser
» DNA testing
» Fysisk Aktivitet & Hälsa 
» Hälsopedagogik 
» Skogsbads guide
» Löpteknik
» Naturlig rörelsecoachning 

Dessutom håller jag mig ständigt uppdaterad med de senaste forskningsrönen inom hälsa och funktionsmedicin. Det vi vet idag är ju inte hela sanningen, utan behöver uppdateras kontinuerligt på grund av ny forskning.

Certifieringar

För privatpersoner

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt jobbar jag med en helhet inom hälsa – funktionsmedicin, personlig träning, kostrådgivning och gruppträning. Jag har också flera digitala kurser inom hälsa och träning.
Du kan välja om du vill ses på min mottagning i Borås eller digitalt/ via telefon. 
Läs mer om Kostrådgivning och Träning, Funktionsmedicin samt mina Digitala kurser.

För företag

Friska medarbetare ger lönsamma företag. Jag vill hjälpa er att bli en hälsosam organisation med välmående och energifyllda medarbetare.
Ni kan boka mig som föreläsare, inspiratör och coach inom kost, hälsa, träning, stress, livsstil mm.
Jag erbjuder också flera olika upplägg och paket inom företagshälsovård för små till medelstora företag.
När du tar hand om dina medarbetare tar de hand om dina kunder!
Läs mer här.

Riktlinjer

När du anlitar mig för konsultation kan du känna dig trygg med att jag följer de etiska och arbetsrättsliga riktlinjerna som jag erhållit under mina utbildningar. Exempel på dessa riktlinjer är:

  • Ingen information som du lämnar till mig kommer tredje part tillhanda utan din tillåtelse
  • Inga råd kring läkemedel, dopningspreparat eller sjukvårdsbehandling ges
  • Ingen skolmedicinsk diagnos ställs
  • All dokumentation om dig som kund hålls inlåst/ digitalt krypterad bortom exponering för tredje part

Jag är utbildad i att kartlägga funktionella, muskulo-skelettala och biokemiska störningar och att ge råd om kost, näring, träning och andra livsstilsåtgärder för att ge kroppen förutsättningar för en så optimal hälsa och / eller prestation som möjligt. Dessa åtgärder ersätter aldrig – utan kompletterar – exempelvis läkemedelsförskrivning, rehabiliteringsåtgärder eller andra direktiv från extern expertis. De råd du erhåller är förankrade i befintlig vetenskap, men kan också bygga på klinisk erfarenhet eller annan kunskapsplattform. För din trygghet innehar jag en ansvarsförsäkring via Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Partners

Maten som medicin.

Fyll i din e-post så mailar jag din minikurs.

Då och då får du nyheter, inspiration och erbjudanden från mig.

This will close in 0 seconds