FUNKTIONSMEDICIN
Individanpassad livsstilsmedicin

Vad är funktionsmedicin?

Funktionsmedicin fokuserar på de bakomliggande orsakerna till dina hälsobesvär.
Istället för att behandla dina symtom letar vi efter grundorsakerna till att du inte mår bra. Funktionsmedicin är ingen medicin, det är ett synsätt på hälsa. Vi identifierar de bakomliggande orsakerna till att du inte mår så bra som du skulle vilja, och ersätter dem med saker som istället stöttar och bygger upp din hälsa. Redskapen är kost, näring och livsstil. Inom funktionsmedicinen lägger vi stort fokus på vetenskap och forskning inom olika hälsoområden.

Orsak – inte symtom

Det finns några saker som ligger bakom många av de hälsobesvär som drabbar oss idag – toxiner, mikrober, allergener, stress och näringsfattig kost. Orsaken till att man drabbas av hälsobesvär kan vara olika för olika människor. Inom funktionsmedicinen ställer vi oss frågan VARFÖR. Varför har dina symtom uppkommit, och vad är den underliggande orsaken till dina besvär? Vi jobbar med din hälsa utifrån dina förutsättningar. Redskapen är kost, näring och livsstil.

Kroppen som helhet

Idag vet vi att vi kan påverka vår hälsa genom vår livsstil. Att skapa hälsa handlar om att identifiera och eliminera det som triggar ohälsa och ersätta det med saker som kroppen behöver. Inom funktionsmedicinen ser vi kroppen som en helhet. För att vi ska må bra och vara i balans behöver vi adressera hela vår livsstil – kost, näring, träning, sömn, stress och även hur vi mår i våra relationer. Kroppen är en helhet – allt hänger ihop.

Individen i centrum

Orsaken till att vi drabbas av ohälsa kan vara olika för olika människor. Inom funktionsmedicinen är det du som individ som står i centrum, och vi tar oss gott om tid att gå igenom din historia. Vi kartlägger hur din livsstil, dina gener och din miljö påverkar din hälsa och ger dig kunskap och redskap att jobba med din hälsa utifrån dina förutsättningar. Till vår hjälp har vi olika hälso- och labtester. 

Hur går en funktionsmedicinsk konsultation till?

Jag vill hjälpa dig till långvarig hälsa. I en funktionsmedicinsk konsultation går vi till botten med orsaken till dina hälsobesvär.
Innan vi ses samlar jag in och analyserar dina hälsoenkäter och provsvar. Dessa ligger sedan till grund för ditt personliga upplägg som innefattar råd kring kost, näring och livsstil. Upplägget  skräddarsys alltid efter vad just du behöver för att må så bra som möjligt.

Laddar…

Funktionsmedicinska tester

Inom funktionsmedicinen använder vi oss av labtester för att mäta och utvärdera olika biokemiska processer i kroppen. Det kan handla om mag-tarmbesvär, hormonella obalanser, födoämnesintoleranser, näringsstatus, genetik mm. Resultaten från testerna gör det möjligt att prickskjuta ditt personliga behandlingsupplägg.
De flesta testerna utför du själv i hemmet. 

För vem passar funktionsmedicin?

Funktionsmedicin passar både dig som vill läka från livsstilsrelaterad ohälsa, men också dig som mår bra i grunden men som vill jobba med din hälsa för att förebygga livsstilsrelaterad ohälsa.

Funktionsmedicin passar
dig som:

» inte mår så bra som du skulle vilja.
» upplever att den traditionella vården ger begränsad effekt.
» är intresserad av att upptäcka den underliggande orsaken till dina hälsoproblem, snarare än att dämpa symptom.
» kan tänka dig spela en aktiv roll i din egen läkningsprocess.
» är villig att arbeta långsiktigt för att stötta din hälsa och välbefinnande.

funktionsmedicin

Hälso-områden där funktionsmedicin kan hjälpa:

» mag-tarmbesvär
» stressrelaterad ohälsa
» värk
» hormonella obalanser
» allergier och astma
» hudbesvär
» sköldkörtelproblematik
» autoimmuna sjukdomar
» fibromyalgi
» utmattning, kronisk trötthet
» depression, ångest
» metabol ohälsa som övervikt, högt blodtryck mm.

Upplägg och priser funktionsmedicin

För dig som har svårt att komma till rätta med dina hälsobesvär eller  bara vill förebygga ohälsa. Exempel på områden där funktionsmedicin kan hjälpa; magbesvär, värk, astma och allergier, sköldkörtelproblem, autoimmuna sjukdomar, hormonella obalanser, hudproblem och stressrelaterad ohälsa.

Innan vår träff fyller du i en omfattande hälsodeklaration ( mailas till dig efter din bokning). Eventuellt kompletterar du även med blodprover eller funktionsmedicinska tester. Detta får du mer information om när du bokat.

När vi ses har jag sammanställt resultatet från hälsoenkäten och dina provsvar. Detta tillsammans med din berättelse ligger till grund för ditt personliga behandlingsupplägg.

Efter besöket, som är 90 minuter, får du din personliga behandlingsplan. Den  innefattar kost- och livsstilsrekommendationer, riktlinjer för näringstillskott, samt ev. också rekommendationer om ytterligare provtagningar.

I denna konsultation går vi till botten med dina hälsobesvär.
Pris: 1 900kr

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag.

Laddar…

Innan vi ses har jag gått igenom och analyserat resultaten från de labtester du valt att göra efter tidigare besök. Under träffen, som är 90 minuter, går vi tillsammans igenom dem.
Du får också en uppdatering av din individuella behandlingsplan med eventuell justering av ditt personliga upplägg beroende på resultatet från provsvaren. 
Pris: 1 600kr

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag.

Laddar…

En träff för avstämning, utvärdering, uppföljning, coachning och plan framåt. Vi ses under 60 minuter.
Eventuellt justerar vi ditt personliga upplägg beroende på dina resultat och önskemål. Uppdatering av din personliga behandlingsplan.
Pris: 1 000kr

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag.

Laddar…

Maten som medicin.

Fyll i din e-post så mailar jag din minikurs.

Då och då får du nyheter, inspiration och erbjudanden från mig.

This will close in 0 seconds