Vad passar bättre än pannkakor till helgfrukosten? Dessa är dessutom keto, glutenfria & mejerifria. Jättelätta att laga med bara några få ingredienser. Det enda du behöver är lite tålamod, för smeten ska svälla i ca 10 minuter innan du kan börja steka pannkakorna.
Originalreceptet är med vispgrädde men jag tog kokosmjölk (Garant) istället för grädden och det funkade jättebra. Men om du äter mejerier så kan du såklart använda det.
Det blir lite kokossmak med kokosmjölken. Om du inte gillar det kan du prova att droppa i lite citron eller äppelcidervinäger i smeten för att ta bort lite av kokossmaken.
Glutenfria ketopannkakor, 2 port (6st)
4 ägg
2,5 dl Garant kokosmjölk (eller kokosgrädde/vispgrädde)
3/4 dl vatten
1 msk psylliumhusk
0,5 tsk salt
smör eller kokosolja till stekning
- Vispa ihop alla ingredienser med hjälp av en mixerstav och låt smeten svälla i minst 10 minuter.
- Stek pannkakor på låg till medelvärme i smör/kokosolja. Ha inte för bråttom med att vända pannkakorna utan låt de stelna helt på ovansidan innan du vänder dem. 1dl smet är lagom till varje pannkaka.
- Servera med färska eller frysta bär och lite kokosgrädde/vispgrädde om du vill.