Godaste hummusen

Vi har köpt ny tahini och jag tror det var den som gjorde hela skillnaden idag när jag gjorde hummus.

Jag tycker hummus är perfekt när man vill ha ett mejerifritt tillbehör. Det passar lika bra att dippa grönsaksstavar i till fördrinken, som att ha till huvudrätten eller som ett inslag i tapasbuffén.

Så här gör jag min:

 

Hummus, 4-6 port

  • 1 tetraförpackning kikärtor, 230g
  • 2,5 msk tahini ( jag hade den av märket Sevilla)
  • saften från 0,5 citron
  • 2 msk kallpressad ekologisk olivolja
  • ca 0,5 dl vatten
  • 1 liten vitlöksklyfta (valfritt)
  • salt och svartpeppar
  • spiskummin (valfritt)
1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
2. Mixa dem sedan med övriga ingredienser med t.ex mixerstav. Häll i mer vatten om du behöver. Konsistensen ska bli så där krämig och silkesmjuk.
3. Smaka av och krydda ev. med mer peppar och salt och ev lite spiskummin.
4. Pudra lite paprikapulver och lite nyklippt persilja på toppen.

Maten som medicin.

Fyll i din e-post så mailar jag din minikurs.

Då och då får du nyheter, inspiration och erbjudanden från mig.

This will close in 0 seconds